Mai mulți șefi de Poliție din Tecuci au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu

Publicat: 06 01. 2015, 15:54

Astfel, potrivit procurorilor anticorupție, au fost trimiși în judecată, în stare de libertate, comisarul de Poliție Mircea Rusu, la data săvârșirii faptelor șef al Secției 6 Poliție Rurală Tecuci din cadrul Poliției municipiului Tecuci, pentru abuz în serviciu și Florin Balcan, șef al Poliției Municipiului Tecuci, la aceeași dată, pentru omisiune a sesizării.

Totodată, procurorii i-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Claudiu Andrei Viorel, la data sărvârșirii faptelor agent șef adjunct în cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci, din cadrul Poliției municipiului Tecuci,, și pe Isabel – Lucian Dobri, la data respectivă agent șef în cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci, din cadrul Poliției Tecuci, ambii pentru abuz în serviciu.

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurori, în 22 ianuarie 2014, Mircea Rusu a dispus, în mod nelegal, subordonaților săi Viorel – Claudiu Andrei și Isabel – Lucian Dobri ca, în afara atribuțiilor lor de serviciu, stabilite pentru ziua respectivă, dar folosindu-se de calitatea lor de polițiști (incluzând uniforma și insigna de polițist), să-l însoțească pe un prieten al său, în mașina pusă la dispoziție de acesta, într-o comună din județul Galați.

Andrei și Dobri urmau să-i asigure acestuia „protecția” în rezolvarea unei probleme personale privind ridicarea de la o bancă a unei importante sume de bani.

În același context, Florin Balcan, în calitate de șef al Poliției Tecuci, luând la cunoștință despre săvârșirea de către cei trei inculpați, subordonații săi, a unor fapte prevăzute de legea penală, în legătură cu serviciul în cadrul căruia își îndeplinea sarcinile, a omis sesizarea, de îndată, a organelor de urmărire penală.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Galați, cu propunere de menținere a măsurii controlului judiciar față de Andrei și Dobri.