Mai mulți șoferi UBER, amendați la Cluj

Publicat: 08 08. 2016, 16:17
Actualizat: 08 08. 2016, 16:58

Patru șoferi ai Uber au fost amendați la Cluj, duminică noapte, în weekendul în care s-a desfășurat festivalul Untold, cu amenzi de câte 25.000 de lei, ei fiind acuzați că desfășurau ilegal transport de persoane. Polițiștii le-au reținut de asemenea certificatele și plăcuțele de înmatriculare, conform clujust.ro.

Mai mulți taximetriști clujeni au apelat la serviciile Uber și au cerut să fie duși la o secție de poliție din oraș, unde șoferii au fost așteptați de polițiști, după cum reiese dintr-o filmare.

Compania Uber precizează că oferă un serviciu încă nereglementat în România, care îi pune în legătură pe doritorii de o călătorie cu mașina cu șoferii de ocazie care vor să-și împartă costurile deplasării. Uber numește această activitate „ride sharing”, iar plata pentru cursă nu se face direct la șofer, ci în aplicația Uber, direct cu cardul, o parte din bani ajungând ulterior la șofer. Compania respinge ideea că practică o formă paralelă de taximetrie.

În România, legea interzice practicarea transportului public de persoane sau a taximetriei fără licență, fiind necesare mai multe avize pentru a putea practica această activitate.