Mai mulți turiști din Copenhaga au fost jefuiți de doi „polițiști” români

Publicat: 10 08. 2015, 14:10

Potrivit poliției, infractorii s-au prezentat drept ofițeri civili și au folosit un însemn străin sau fals al poliției pentru a convinge turiștii că au încălcat legea și că trebuie să plătească o amendă în bani lichizi. Alte variante ale înșelăciunii presupuneau ca infractorii să le ceară turiștilor pașapoartele și banii sau cardurile de credit și codurile PIN, după care să fugă cu acestea.

„Mulți turiști nu cunosc regulile din țară și acest gen de infractori profită de acest lucru”, a declarat Sajja Haider, un reprezentant al poliției din Copenhaga.

Cei doi bărbați români, în vârstă de 36 respectiv 52 de ani, au fost arestați sâmbătă lângă unul dintre cele mai frecventate obiective turistice daneze, parcul de distracții Tivoli Gardens, și aveau asupra lor o sumă de aproximativ 45.000 de coroane (6.000 de euro), în valute diferite. Ei au fost recunoscuți de un recepționer de la un hotel din apropiere. Haider a spus că poliția deține fotografii ale ofițerilor-escroci, realizate cu ajutorul camerelor de supraveghere, și că a primit informații de la mai mulți turiști, care au condus către cei doi bărbați.

Cei doi s-au prezentat în instanță duminică, fiind acuzați că au păcălit turiști străini să plătească amenzi pentru presupuse infracțiuni în timp ce pretindeau că sunt ofițeri de poliție, după cum a declarat un purtător de cuvânt al poliției din Copenhaga, pentru agenția de știri Ritzau. Cei doi români sunt acuzați de fraudă și de uzurparea funcției publice, riscând o pedeapsă de până la 18 luni de închisoare.