Mai puține acte pentru înscrierea la facultate. Ce documente le trebuie acum absolvenților

Publicat: 14 07. 2016, 16:59
Actualizat: 06 06. 2018, 06:01

Candidații la concursul de admitere la studii organizat de Universitatea din București nu mai trebuie să depună copii legalizate ale diplomelor și ale celorlalte acte necesare, acestea urmând să fie certificate prin confruntarea cu documentele originale de către membrii comisiei de admitere, a anunțat universitatea într-un comunicat de presă remis joi agenției MEDIAFAX.

De asemenea, candidații care doresc să urmeze cursurile facultăților din cadrul Universității din București se pot înscrie și prin sistemul de admitere online.

În ceea ce privește studenții străini, aceștia pot depune în momentul înscrierii toate actele necesare echivalării studiilor direct la secretariatele facultății, urmând ca acestea să fie verificate și transmise de Universitate către Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor. Actele pot fi depuse și online.

„Înscrierile pentru admiterea la facultățile Universității din București au început pe 13 iulie și se vor încheia pe 20 iulie (cu excepția Facultății de Drept, la care înscrierile se termină pe 21 iulie). Pentru admiterea din anul 2016 la studii universitare de licență, Universitatea din București pune la dispoziția candidaților un număr total de 10.400 de locuri la toate cele 19 facultăți ale sale, dintre care 4.400 de locuri la buget și 6.000 de locuri la taxă”, se precizează în sursa citată.