Maia Sandu a ajuns la Parlament, unde se întâlnește cu cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu – VIDEO

Publicat: 02 07. 2019, 13:08

This browser does not support the video element.

„Și noi ne bucurăm că am reușit să trecem peste această perioadă complicată. Am contat pe sprijinul României întotdeauna și contăm astăzi. Provocările sunt mari. Această guvernare și-a asumat responsabilitatea să redea cetățenilor din Republica Moldova încrederea în instituțiile de stat. Asta înseamnă să facem ordine, să curățăm aceste instituții de influențele fostului sistem regim oligarhic”, a declarat, luni, prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, la întâlnirea cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Înainte de veni la Parlament, Maia Sandu a avut întrevederi, marți, la București, cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Viorica Dăncilă. Este prima vizită a șefului Executivului, după recunoașterea Guvernului moldovean.

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a anunțat, pe 15 iunie, în cadrul unei ședințe extraordinare, că a anulat mai multe decizii luate în perioada 7-9 iunie, printre care se numără și cea privind dizolvarea Parlamentului, dar și cea prin care nu recunoștea Guvernul Maia Sandu.