MApN, despre nava americană militară care a vizitat Portul Constanța, deși avea o infecție virală la bord: Nu au fost solicitate intervenții medicale de urgență

Publicat: 25 03. 2019, 10:40
Actualizat: 09 01. 2020, 07:59

Ulterior s-a aflat că vasului i s-a interzis intrarea în porturi, până la dispariția bolii. Parotidita virală provoacă o febră moderată și se manifestă printr-o umflatură dureroasă a celor două parotide.

„În perioada 7-10 ianuarie 2019, în care nava militară americană la care faceți referire a făcut escală în portul Constanța, nu au fost solicitate, de la bord, intervenții medicale de urgență. De asemenea, nu a fost solicitat Serviciului Epidemiologic din cadrul Spitalului Militar Constanța niciun control și nicio intervenție de specialitate”, a transmis MApN.

Potrivit Ministerului Apărării, în conformitate cu protocoalele pe linie medicală, pentru situațiile în care navele militare străine intră în portul Constanța și pentru activități comune cu militarii din Forțele Navale Române, medicul șef al SMFN, prin structurile din subordine, asigură, în Portul Constanța, un serviciu medical non-stop pentru urgențe medicale. Cazurile care necesită spitalizare sunt trimise la Spitalul Militar Constanța.

În niciunul dintre cazurile apărute pe nava USS Fort McHenry viața pacienților nu a fost pusă în pericol, a transmis Flota a 5-a americană, din care face parte vasul. „Toate zonele navei au fost curățate și dezinfectate pentru a se opri răspândirea virusului”.

Foto: Wikipedia