MApN: Partea americană a transmis că proiectul Deveselu merge mai departe

Publicat: 12 02. 2013, 19:36
Actualizat: 19 03. 2017, 01:25

Proiectul Deveselu merge mai departe, a declarat subsecretarul american al Apărării James N. Miller, într-o convorbire telefonică avută marți cu ministrul român al Apărării, Mircea Dușa, potrivit MApN.

„Proiectul Deveselu merge mai departe. Ideea a fost susținută de către dr. James N. Miller, Subsecretarul apărării pentru politici (Under Secretary of Defence for Policy), în cadrul convorbirii telefonice oficiale ce a avut loc astăzi, 12 februarie, cu ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa. Convorbirea a fost solicitată de către oficialul american, în contextul mesajului președintelui Barack Obama de astăzi privind Starea Națiunii și a avut două componente: sistemul antirachetă în Europa și viitorul misiunilor din Afganistan. Oficialul american a afirmat faptul că «Statele Unite ale Americii își vor respecta angajamentele, conform acordului cu România legat de amplasarea sistemului antirachetă la Deveselu. Proiectul merge mai departe»”, se arată într-un comunicat al MApN.

O altă temă de discuție a fost viitorul misiunilor în Afganistan, potrivit MApN.

Oficialul român a reafirmat angajamentele asumate de către România în ceea ce privește misiunea forțelor armate din Afganistan, apreciind faptul că este o operațiune importantă pentru Armata română și țara noastră va continua să sprijine statele aliate.

„Decizia privind viitorul forțelor din Afganistan va fi luată împreună cu partenerii din NATO, reprezentând o nouă etapă în planurile administrației de la Washington”, a susținut James N. Miller.

În cadrul aceleiași discuții, ministrul Dușa a mulțumit forțelor americane pentru sprijinul acordat de-a lungul timpului și le-a asigurat de tot sprijinul Armatei române în proiectele inițiate.