Marcel Boloș, despre factura de peste 76 milioane de euro la curent primită de un bărbat din Adjud: ”Este o eroare”

Publicat: 20 01. 2023, 18:42
Actualizat: 20 01. 2023, 18:44

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a comentat cazul unui bărbat care deține o pizzerie în Adjud, județul Vrancea și care a primit o factură gigantică la curent electric, respectiv peste 76 milioane de euro.

Acesta avea de plătit, potrivit documentelor emise de către furnizor, 376 de milioane de lei, ceea ce înseamnă echivalentul a peste 76 milioane de euro. De altfel, nu este pentru prima dată când primește o astfel de factură. În urmă cu o lună, vrânceanul a primit o factură de 150 de milioane de lei, adică 30 de milioane de euro.

Întrebat cum a reacţionat când a văzut suma uriașă, bărbatul a declarat că a avut un şoc.„Sincer, a fost un șoc când am văzut factura. Nu am ştiut să o citim. A trebuit să o transformăm în euro ca să ne dăm seama de sumă. (…) Am făcut niște demersuri să luăm legătura cu furnizorul, am trimis un mail și s-a lămurit situația. S-a stornat factura, s-a rezolvat problema. Au spus că a fost o greșeală, n-au intrat în detalii”, a spus Iulian Dragomir, patronul brutăriei, potrivit antena3.ro.

Bărbatul l-a întrebat pe ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, ce se întâmpla dacă la contabilitate se înregistra factura şi cerea o rambursare de TVA de 26 de milioane de euro.

„Vă dați seama că nu era tocmai bine pentru bugetul de stat să ramburseze un TVA aferent facturii care a fost emise. Aceste lucruri întâi de toate trebuie limpezite pentru că e limpede că la mijloc este o factură eronată”, a spus  Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene, potrivit aceleiași surse.