Marian Godină s-a dus să dea din nou examen la Academia de Poliție: „Am aflat că la 1.77 metri și 85 de kilograme sunt obez”

Publicat: 29 05. 2017, 20:17
Actualizat: 26 03. 2019, 18:32

Marian Godină scrie, luni, pe pagina sa de Facebook, că anul acesta a decis să dea din nou examen de admitere la Academia de Poliție „A.I. Cuza”, la forma de învățământ frecvență redusă, la care pot participa agenții de poliție care îndeplinesc unele condiții și care vor să devină ofițeri, în cazul în care sunt admiși și termină cei trei ani de academie.

„Azi am susținut proba sportivă de care am trecut cu brio, iar apoi m-am dus la Centrul Medical al MAI pentru proba medicală. Pe lângă lista lungă de analize și examene medicale, am început prin a fi măsurat și cântărit. Am aflat cu ocazia asta că la 1.77 m și 85 kg sunt obez și, astfel, nu sunt apt să devin polițist (paradoxul e că sunt deja). Fiind dezbrăcat în chiloți, am întrebat medicul dacă îi par obez, însă mi-a spus că asta e, trebuie să se ia după tabel, așa că mă trimite să îmi fac niște analize suplimentare la un endocrinolog care va trebui să ateste faptul că glanda mea tiroidă e în regulă și că nu sunt obez”, scrie polițistul brașovean, care a mai spus, ulterior, că „obezitatea ar trebui determinată după indicele de grăsime corporală nu după raportul greutate/înălțime, după un tabel din vremea primului război mondial”.

Acesta se întreabă ce se întâmpla dacă pica proba sportivă.

„Era un fel de

Postarea polițistului este comentată de sute de utilizatori, o tânără întrebându-l dacă va servi de acum doar „apă cu lămâie și salată cu ulei de măsline?”.

„Când o să devii ofițer o să poți modifica regulamentul. Până atunci nu poți face altceva decât să te supui. Au slăbit mari actori în timp scurt sau au devenit grași ca să obțină niște roluri în filme. O să poți da și tu câteva kg jos să treci cântarul dacă numai asta e problema. :)))) Ce să faci? Trebuie să te sacrifici puțin să devii ofițer de poliție. Dacă ai ambiție și tu ai, o să reușești. Ce sunt, câteva kilograme… E rolul vieții tale. Anii trec. Dacă pierzi ocazia mai târziu o să regreți”, comentează un alt utilizator.

„Cei de la Academia de Poliție sunt cu capul pe umeri. Zău așa, cum să își bată singuri cuie în tălpi, cum să își bage singuri dușmanul în casă, mai curând un refuz politicos, acum pentru liniștea lor de mai târziu”, scrie un altul.

FOTO: Marian Godină/Facebook