Marica, ales de presa turcă cel mai bun jucător la meciul România – Turcia

Publicat: 15 02. 2012, 10:18
Actualizat: 26 07. 2012, 11:34
Atacantul Ciprian Marica a fost ales de presa turcă cel mai bun jucător de pe teren la meciul amical România - Turcia, scor 2-0, disputat, miercuri seară, la București.

Atacantul Ciprian Marica a fost ales de presa turcă cel mai bun jucător de pe teren la meciul amical România – Turcia, scor 2-0, disputat, miercuri seară, la București.

Jurnalele din Turcia au acordat note mari jucătoril români, în timp ce turcii au fost considerați mediocri.

Jurnalul Milliyet l-a desemnat pe Marica "omul meciului", notând despre acesta că "a fost cel care a împrăștiat apărarea Turciei". "Rapiditatealui i-a terminat pe Gokhan și Ibrahim. A folosit minunat și centrul terenului, dar și extremele. A decis meciul singur. Ne-a pus în mare dificultate. A fost eficient mai ales în duelurile om la om", menționează Milliyet, care l-a notat pe Ciprian Marica cu 8.

Restul fotbaliștilor din naționala României au primit note de 6 și 7, în timp ce turcii au fost notați cu 5 și 6.

Marica a primit nota 8 și din partea cotidianului Hurriyet, care i-a acordat cea mai mică notă de la români, 3, lui Niculescu, intrat în joc în minutul 82. "Marica a fost beleaua apărării Turciei. Acest jucător a risipit apărarea naționalei noastre. A fost foarte eficient și a creat pericol la poarta noastră prin pasele către Mutu. A fost coautor la ambele goluri și a jucat rolul principal în victoria echipei sale", a notat Sabah, care i-a acordat atacantului patru stele, la fel ca și lui Goian.

Jurnalele Akșam și Fanatik l-au notat cu 8 pe Marica, notă acordată și lui Mutu, Dică și Lobonț de către cotidianul sportiv Fanatik. "Marica a făcut spectacol", consideră Vatan, care i-a dat românului nota 9, în timp ce Goian și Dică au primit 8. (Mediafax)