MĂRTURISIRE. Magic Johnson discută în continuare cu fiii lui adulți despre cum ar trebui să se comporte în fața poliției: „Dacă a pățit-o George Floyd, oricare dintre ei o poate păți”

Publicat: 02 06. 2020, 18:54
Actualizat: 02 06. 2020, 18:57
MĂRTURISIRE. Magic Johnson discută în continuare cu fiii lui adulți despre cum ar trebui să se comporte în fața poliției: „Dacă a pățit-o George Floyd, oricare dintre ei o poate păți” / Foto: Wikipedia

Magic Johnson, starul „pensionat” al celebrei echipe de baschet Los Angeles Lakers, spune că le dă mereu o lecție fiilor lui adulți, despre pericolele întâlnirii cu poliția, atunci când ești un cetățean de culoare. „Și ei pot păți exact ca George Floyd”, avertizează sportivul de 60 de ani, referindu-se la cazul afro-americanului ucis de un polițist alb.

Magic a discutat cu băieții lui despre pericolul de a fi un bărbat de culoare, mai ales când ești oprit de poliție

„Am avut această discuție cu ei, deoarece este bine să știe ambii mei băieți, EJ și Andre”, a declarat Johnson pentru CNN, citat de Daily Mail.

Starul de 60 de ani din Hall of Fame a vorbit deschis despre protestele generate de moartea lui George Floyd. Bărbatul de culoare a decedat după ce a fost arestat în mod brutal de mai mulți polițiști, în urma unui presupus jaf, petrecut săptămâna trecută în Minneapolis.

Magic Johnson: „Să nu uităm de George Floyd…”

„Să ne uităm la George Floyd”, a spus Johnson. „A făcut tot ce trebuia. Dar acest polițist și-a pus toată greutatea corporală pe gâtul lui, timp de 8 minute. Ce a pățit George Floyd poate să pățească și EJ și Andre, dar și alți negri”.

În autobiografia lui, My Life, Johnson a dezvăluit că frații lui mai mari erau victime ale rasismului în școală. Ulterior, Magic a devenit unul dintre cei mai mari jucători de baschet din lume.

„Au existat mulți „George Floyd” în comunitatea noastră, cazuri neraportate sau neînregistrate și oamenii care trăiesc în America de culoare știu despre ce vorbesc”, a mai spus Johnson. „Singurul motiv pentru care acționează acum este că ne-am săturat. Suntem obosiți. Nu mai putem!”

E un lucru bun că nu doar cetățenii de culoare protestează, ci albii deopotrivă. „Toți oamenii sunt acolo, își arată puterea, se fac auziți”, a continuat Magic.

La rândul său, o altă vedetă a NBA-ului, Dennis Rodman, i-a sfătuit pe protestatari să nu mai vandalizeze nimic în timpul protestelor: „Nu suntem animale ordinare!”, a exclamat controversatul baschetbalist, amic bun cu dictatorul nord-coreean Kim Jong-un.