Masca, obligatorie și în Bistrița. Ce alte decizii s-au luat. Lovitură pentru HoReCa

Publicat: 27 10. 2020, 18:43
Masca, obligatorie și în Bistrița. Ce alte decizii s-au luat. Lovitură pentru HoReCa / Sursa FOTO: pixabay.com

Purtatul măștii de protecție devine obligație pentru toți locuitorii municipiului Bistrița, precum și în localităţile aparţinătoare Ghinda, Sărata, Sigmir, Slătiniţa, Unirea şi Viişoara. Aici, incidenţa cazurilor de Covid-19 a depăşit 3 la mia de locuitori.

Astfel, de miercuri, 28 octombrie, va deveni obligatorie purtarea măştii de protecţie şi în spaţiile publice deschise.

Masca, obligatorie și în Bistrița. Ce lovitură primesc angajații din HoReCa

În plus, se suspendă și activitatea localurilor şi a agenţiilor de jocuri de noroc din municipiul Bistrița!

Potrivit hotărârii adoptate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise din Bistrița.

Activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare. În situaţia în care activitatea operatorilor economici este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

De asemenea, se interzice organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.