MĂSURI DE PREVENȚIE. Spitalul Colentina a triat 750 de persoane în doar câteva ore, pentru a preveni răspândirea coronavirusului

Publicat: 11 03. 2020, 19:40
Actualizat: 11 03. 2020, 19:42

Managementul Spitalului Colentina a decis, miercuri, ca toate persoanele care se prezintă la unitatea medicală să intre într-un triaj epidemiologic. În primele ore ale zilei, nu mai puțin de 750 de persoane au trecut prin triaj.

Aglomerația formată miercuri în fața Spitalului Colentina s-a datorat măsurii adoptate la nivelul managementului spitalului, de realizare a unui triaj epidemiologic, care a vizat toate persoanele dornice să ajungă în incinta spitalului, au declarat pentru GÂNDUL.INFO surse medicale.

Personalul medical al spitalului s-a mobilizat exemplar în scopul amenajării unui spațiu destinat triajului, asistenți medicali și medici din toate secțiile realizând ture de cate 12 ore, în care să fie obligatoriu prezent și un medic epidemiolog.

Astfel, până la ora 13.30, prin triaj au trecut de 750 de persoane.

Oficialii spitalului spun că este foarte important ca oamenii să înțeleagă importanța prevenției și a carantinei, precum și necesitatea respectării unor reguli stricte de către cei care au tranzitat zone cu focare de gripă.

Măsurile luate la nivelul Spitalului Colentina ar putea fi un bun exemplu pentru toate instituțiile din domeniul medical. Acestea și-au dovedit eficiența, încă din prima zi a aplicării lor.