Matt Damon, cel mai profitabil angajat de la Hollywood

Publicat: 15 02. 2012, 10:05
Actualizat: 22 05. 2012, 19:54
Matt Damon este cel mai profitabil angajat de la Hollywood, oferind în schimbul salariului său performanțe artistice care aduc cele mai mari încasări, aproape duble față de cele aduse de staruri precum Tom Hanks și Tom Cruise, potrivit unui studiu realizat de revista Forbes.

Matt Damon este cel mai profitabil angajat de la Hollywood, oferind în schimbul salariului său performanțe artistice care aduc cele mai mari încasări, aproape duble față de cele aduse de staruri precum Tom Hanks și Tom Cruise, potrivit unui studiu realizat de revista Forbes, informează Reuters.

Pentru fiecare dolar plătit lui Damon pentru interpretarea agentului secret Jason Bourne în cele trei filme ale seriei de acțiune, "Identitatea lui Bourne", "Supremația lui Bourne" și "Ultimatumul lui Bourne", producătorii au obținut un venit brut de 29 de dolari.

Jennifer Aniston s-a situat în fruntea topului celor mai profitabile angajate de la Hollywood și pe locul al cincilea în topul general al vedetelor din cetatea americană a filmului, performanțele sale aducând un venit brut de 17 dolari pentru fiecare dolar care i s-a plătit.

Primele două filme din seria aventurilor lui Jason Bourne au obținut până în prezent, la nivel mondial, încasări de 850 de milioane de dolari, potrivit Forbes. Cea de-a treia parte, lansată la sfârșitul săptămânii trecute în America de nord a obținut deja încasări de 70,2 milioane de dolari. (Mediafax)