Mecanicii trenului care a deraiat ar fi cerut cale liberă din cauza problemelor la sistemul de frânare.VIDEO

Publicat: 09 04. 2017, 14:52
Actualizat: 30 03. 2019, 21:34

„Ipoteza problemelor la sistemul de frânare este una dintre cauzele tragediei în care doi bărbați și-au pierdut viața. Am înțeles la fața locului că mecanicii au cerut prin stația pe care o aveau în dotare celor de la Merișor să le asigure cale liberă până la Baru, fiindcă au probleme la sistemul de frânare”, a declarat Bozdog.

Acesta a mai susținut că tronsonul unde a avut loc accidentul este unul periculos, cu curbe și coborâri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, Bogdan Nițu, ancheta finală va fi realizată de o comisie din cadrul Ministerului Transporturilor.

„Noi asigurăm locul faptei, efectuăm cercetarea la fața locului. Se investighează cauzele care au condus la producerea accidentului”, a declarat Nițu.â

Reamintim că sâmbătă după-amiază, doi mecanici de locomotivă au murit, după ce mai multe vagoane ale unui tren de marfă au deraiat în zona Merișor, în apropiere de Valea Jiului, județul Hunedoara.

Purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan, a declarat, pentru Mediafax, că accidentul feroviar s-ar fi produs din cauza unei defecțiuni la sistemul de frânare.

La rândul său, purtătorul de cuvânt ISU Hunedoara, Anemona Doda, a afirmat că trenul era al unui operator privat de marfă.