Mecanicii trenului care a sărit de pe șine în Hunedoara băuseră alcool

Publicat: 19 04. 2017, 18:45
Actualizat: 28 03. 2019, 06:20

Surse apropiate anchetei au declarat, miercuri, corespondentului Mediafax, că cei doi mecanici de locomotivă consumaseră băuturi alcoolice.

Potrivit surselor citate, testele toxicologice efectuate în urma necropsiei au indicat o alcoolemie de peste 2 g/l alcool pur în sânge în cazul ajutorului de mecanic Eugen Milotin și aproape 0,3 g/l alcool pur în sânge în cazul mecanicului locomotivei, Alexandru Garcea.

Inspectorii de muncă din Hunedoara și Timiș se vor întâlni joi pentru a evalua probele existente până la acest moment în dosarul aflat în lucru la procurorii hunedoreni.

În 8 aprilie, 14 vagoane ale unui tren de marfă au deraiat în zona Bănița-Merișor din județul Hunedoara, mai multe vagoane căzând într-o râpă. Mecanicul de locomotivă și ajutorul lui au murit în urma accidentului.

Operatorul feroviar privat Unicom Tranzit, de care aparținea trenul, susținea că personalul implicat în accidentul feroviar era apt din punct de vedere medical și psihologic, mecanicii având experiență profesională, însă nu a exclus o eroare umană.