MECTS: Cursurile au fost suspendate miercuri în 111 grădinițe și școli din nouă județe

Publicat: 12 12. 2012, 15:28
Actualizat: 08 09. 2019, 03:36
Cursurile au fost suspendate miercuri în 111 grădinițe și școli din nouă județe, în care învață 31.341 de preșcolari și elevi, a anunțat Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului (MECTS).

Cursurile au fost suspendate miercuri în 111 grădinițe și școli din nouă județe, în care învață 31.341 de preșcolari și elevi, a anunțat Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului (MECTS).

Potrivit datelor transmise MECTS de către inspectoratele școlare județene, miercuri, în 33 de județe activitatea unităților de învățământ se desfășoară în mod normal, iar în nouă județe cursurile au fost suspendate din cauza vremii.

În cele nouă județe sunt 111 unități de învățământ care și-au suspendat cursurile. Cele mai multe școli și grădinițe în care cursurile au fost suspendate sunt în județele Brăila – 49, Galați – 19 și Timiș – 11. În județele Neamț, Buzău, Prahova, Iași, Botoșani și Vaslui sunt între două și opt școli în care nu se susțin ore la clasă.

„Precizăm că inspectoratele școlare județene pot lua decizia de a suspenda activitatea unităților de învățământ acolo unde condițiile meteorologice improprii o impun. Potrivit reglementărilor în vigoare, cursurile neefectuate vor fi recuperate ulterior după un grafic propus de școli și aprobat de inspectoratele școlare județene”, potrivit MECTS.

Și Inspectoratul Școlar Județean Dolj a decis suspendarea cursurilor în școlile din Întorsura, Vela, Verbița, Drănic – structura Foișor, Perișor – structura Mărăcine, Izvoare – structura Corlate, Orodel – structura Cornu și Gogoșu, la care învață în total 550 de elevi.

Jumătatea de sud a țării și Moldova au fost până miercuri, la ora 12.00, sub cod galben de ninsori abundente și viscol.

Meteorologii au emis o nouă avertizare potrivit căreia miercuri vântul va bate cu putere, viscolind zăpada, iar de joi vremea va deveni geroasă, în noaptea de joi spre vineri fiind anunțate temperaturi de la minus 15 grade în nord-est, centru și sud la minus 26 de grade în Transilvania. În timpul zilei vor fi temperaturi maxime cuprinse între minus 10 și zero grade.