Medic: Acele 5 minute în care nu respectăm regulile sunt cele în care ne infectăm

Publicat: 22 10. 2020, 15:59
Actualizat: 06 04. 2021, 15:33
Medic: Acele 5 minute în care nu respectăm regulile sunt cele în care ne infectăm / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ

Cadrele medicale din România spun că doar câteva minute de neatenție pot cântări enorm în creșterea riscului de infectare cu noul coronavirus. Potrivit Andreei Moldovan, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase Brașov, contractarea virusului are loc atunci când oamenii lasă garda jos.

Medic: „Fiecare zi ne aduce un plus de pacienți care se adresează și trebuie internați”

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase Brașov, Andreea Moldovan, spune că în fiecare zi, spitalele românești se confruntă cu un plus de pacienți care se adresează și trebuie internați, care prezintă forme medii sau severe.

„Fiecare zi ne aduce un plus de pacienți care se adresează și trebuie internați, cu forme medii sau chiar severe. E o realitate pe care o simțim, o conștientizăm, o vedem și ne miră că încă se pune la îndoială existența virusului sau a pacienților cu COVID sau nu se respectă acele reguli atât de simple și de elementare de prevenție. E discrepanță mare între ce vezi în spital și ce vezi pe stradă”, a declarat Andreea Moldovan pentru Digi24.

Medicul a mai afirmat că majoritatea celor care ajung la spital cu COVID spun că nu au purtat mască pentru perioade scurte de timp.

„Sunt acele omisiuni care par fără importanță pentru cei care le fac. Acele 5 minute fără mască sau ,,doar acum dat-o jos” sau ,,am uitat să o pun” sau ,, nu o am la mine”. De fapt, aici ne infectăm tocmai pentru că apar aceste breșe de prevenție, aceste omisiuni de scurtă durată. Nu trebuie mult sau prelungite să fie. Tocmai aici, de fapt, ne infectăm”, a mai spus aceasta.

„Încă mai depinde puțin de noi să oprim această nebunie. Dar depinde de noi toți la un loc”, a punctat directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase Brașov.