Pandemia de coronavirus | Serviciile de ambulanță nu mai fac față. Peste 1.000 de posturi au fost scoase la concurs, dar nu s-au ocupat nici măcar jumătate

Pandemia de coronavirus | Serviciile de ambulanță nu mai fac față. Peste 1.000 de posturi au fost scoase la concurs, dar nu s-au ocupat nici măcar jumătate
Efectele dezastruoase ale pandemiei asupra populației din România. Crește mortalitatea la copiii mici! / Foto: Mediafax
Publicat: 22/10/2020, 12:42
Actualizat: 22/10/2020, 12:55

Din cauza pandemiei de coronavirus, Serviciul de Ambulanţă nu mai face față. Peste 1.000 de posturi de ambulanțieri au fost scoase la concurs, dar nu au fost ocupate nici măcar jumătate dintre ele. Oamenii se tem să mai intre în sistem pentru că s-ar putea infecta cu COVID-10.

În Bucureşti și Ilfov, jumătate dintre apeluri provin doar de la bolnavii de COVID-19.

Serviciul de Ambulanță Ilfov primește în fiecare zi peste 2.000 de apeluri. Zilnic sute de pacienţi sunt trasportaţi la spital şi cel mai grav este faptul că în plină pandemie serviciul funcţionează cu un deficit de personal de 67%, scire Antena3.

Alis Grasu, managerul SABF, anunț teribil: “Jumătate din apelurile pe care le primim sunt de la pacienţi cu coronavirus

Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresți-Ilfov (SABIF), a anunțat că aproape jumătate din apelurile primite sunt de la pacienți infectați cu coronavirus.

Managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresți-Ilfov a precizat că, în prezent, este un volum foarte mare de muncă și că se fac eforturi în așa fel încât situația să fie gestionată corespunzător, având în vedere că numărul de cazuri noi de coronavirus crește de la o zi la alta.

“Este un volum foarte mare de muncă. Se fac eforturi comune, noi și Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Serviciul SMURD, pentru a gestiona și această situație. Dacă ne raportăm doar la ultimele 24 de ore, din ce cele 1.800 de solicitări venite la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, 40,72% sunt cazuri despre pacienţi cu infecţia COVID-19.

Nu am luat în calcul şi pacienţii care sunt transportaţi la spital pentru cei asimptomatici, sau cu simptomatologie minoră, care sunt duşi pentru evaluare. Nu i-am luat în calcul şi pe aceştia. Practic, am luat în calcul urgenţa aceea de cod roşu, de cod galben. Ar fi undeva de 50-51% dacă am lua şi aceste cazuri„, a declarat Alis Grasu la Antena 3.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase