Medicii din mai multe spitale din țară vor intra în grevă japoneză pe 21 martie

Publicat: 03 03. 2016, 15:28

„Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România – CFSMR și Federația Sindicală „Hipocrat ” din România – FS „Hipocrat”, federații membre CNS „Cartel ALFA”, au decis ca începând cu 21 martie să declanșeze grevă de tip japonez în toate unitățile sanitare în care au membri”, au anunțat, joi, aceste organizații.

Organizațiile susțin că Ministerul Sănătății are o atitudine indiferentă și amână luarea unor decizii importante la nivel guvernamental.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de reglementările legale privind salarizarea unitară, de acordarea sporurilor calculate la salariul efectiv, dar și de faptul că normele de muncă și pauzele nu sunt respectate.

De asemenea, ei se plâng de faptul că în acest moment nu sunt suficienți medici în sistemul sanitar, lucru ce duce la un program de muncă mult mai încărcat pentru medicii care lucrează în România.

„Federatiile semnatare atrag atentia ca in lipsa unei decizii rectificative solicitate, se poate ajunge la escaladarea stării conflictuale”, au mai anunțat reprezentanții organizațiilor.