Medicul Alfredo Cahe, îngrijorat de starea lui Diego Maradona: “A renunțat la droguri, dar acum e dependent de alcool și anxiolitice. Are nevoie de asistență permanentă!”

Publicat: 08 11. 2020, 17:27
Medicul Alfredo Cahe, îngrijorat de starea lui Diego Maradona: “A renunțat la droguri, dar acum e dependent de alcool și anxiolitice. Are nevoie de asistență permanentă!”

Diego Maradona a suferit o operație pe creier, pentru îndepărtarea unui hematom subdural. Intervenția a reușit, iar fostul fotbalist ar putea fi externat luni. Medicul Alfredo Cahe a venit, însă, cu dezvăluiri crunte și anunță că argentinianul are nevoie de asistentă permanentă, pentru că este dependent de alcool și medicamente care inhibă anxietatea.

Alfredo Cahe a fost medicul lui Diego Maradona timp de 30 de ani, fiindu-i alături în cea mai grea perioadă, când ex-atacantul a fost la un pas de moarte din cauza consumului de droguri. Doctorul îl cunoaște foarte bine și le transmite apropiaților să-l protejeze permanent, pentru că, în prezent, viața lui atârnă de un singur fir de păr.

Diego e de necontrolat. E la fel ca atunci când l-am dus în Cuba, la dezintoxicare. Trebuie să stea departe de alcool”, a declarat medicul sud-american.

E dificil, pentru că a schimbat drogurile cu alcoolul și starea sa se deteriorează tot mai mult. Să luăm taurul de coarne și să fim fermi. Diego are nevoie de asistență permanentă, să-l convingem să continue tratamentul!”, a mai sublinat Alfredo Cahe.

“Organismul lui Diego Maradona trebuie curățat imediat”

Medicul sud-american precizează că Diego Maradona trebuie să urmeze un tratament de specialitate, care să îl ajute să renunțe la alcool și medicamente.

El nu este conștient ce i se întâmplă. Organismul său trebuie curățat imediat. Alcoolul e un drog foarte puternic. A renunțat la droguri de mulți ani, dar acum e dependent de alcool și anxiolitice”, a mai spus Alfredo Cahe.

“Doctorul Leopoldo Luque i-a salvat viața!”

Aflat încă în recuperare după ce a fost operat pe creier, Diego Maradona susține că se simte bine și că este pregătit să plece oricând acasă. Nu de aceeași părere este și medicul care i-a fost alături timp de trei decenii.

Diego trebuie să înțeleagă astăzi că doctorul Leopoldo Luque i-a salvat viața. Nu poate părăsi spitalul când vrea el”, a mai precizat fostul medic al argentinianului.