Medicul Dan Enescu, premiat la Gala Mediafax 2013

Publicat: 20 02. 2013, 22:07
Actualizat: 04 07. 2013, 07:48
Dan Enescu, medicul care a salvat copiii supraviețuitori ai incendiului de la Maternitatea Giulești din București, a fost premiat "pentru transformarea profesiei într-o religie" la Gala MEDIAFAX 2013, care are loc miercuri seară, la Ateneul Român din Capitală.

Dan Enescu, medicul care a salvat copiii supraviețuitori ai incendiului de la Maternitatea Giulești din București, a fost premiat „pentru transformarea profesiei într-o religie” la Gala MEDIAFAX 2013, care are loc miercuri seară, la Ateneul Român din Capitală.

Premiul acordat medicului Dan Enescu, managerul Spitalului „Grigore Alexandrescu” din Capitală, a fost prezentat de Elvira Gheorghiță, senior reporter MEDIAFAX.

Dan Enescu a primit la Gala MEDIAFAX 2013 „premiul pentru transformarea profesiei într-o religie”, „pentru că performanța lui a reușit să îndrepte și greșelile altora și deficiențele sistemului. Pentru că a salvat copiii supraviețuitori ai incendiului de la Maternitatea Giulești, devenind astfel primul chirurg din lume care a tratat cu succes traumatisme de acest fel, mai ales în condițiile în care era vorba despre copii născuți prematur. Pentru că a reușit, în 2012 să fie inclus în Top 100 personalități ale lumii medicale internaționale”.

Premiul a fost ridicat de medicul Raluca Teodora Bulea, care a amintit de dedicarea lui Dan Enescu față de pacienții săi.

Agenția de presă Mediafax, cel mai mare furnizor român de informație generalistă și de business, organizează, miercuri seară, Gala Mediafax 2013, eveniment dedicat valorilor și știrilor bune, în care sunt marcate principalele evenimente și sunt premiați eroii știrilor bune ale anului trecut.