Medicul Irinel Popescu, la DNA într-un dosar de corupție

Publicat: 16 03. 2016, 14:54

Prof. dr. Irinel Popescu, directorul Centrului de Chirurgie și Transplant Hepatic Fundeni, s-a prezentat la DNA pentru a fi audiat. El nu a dorit să facă declarații presei la intrarea în sediul DNA, anunță televiziunile de știri.

80 de medici care ar fi beneficiat de o excursie în Nepal, în anul 2012, plătită de o companie distribuitoare de medicamente, iar, ulterior, au promovat anumite produse ale companiei sunt anchetați de DNA.

Cei aproape 80 de medici care s-ar afla în atenția DNA pentru presupuse fapte de luare de mită sunt de la Institutul Oncologic București și de la secții de oncologie ale unor spitale din Capitală și din alte orașe.

Procurorii ar fi început de aproximativ două săptămâni să pună sub învinuire cadre medicale, care sunt chemate la sediul DNA pentru aducerea la cunoștință a acuzațiilor. Este vorba despre medici care au participat, în perioada 28 februarie – 7 martie 2012, la un congres internațional pe tema cancerului la sân, în India, ocazie cu care ar fi beneficiat și de o vizită în Nepal, din partea organizatorilor. Contravaloarea sejurului fiecărui medic care a participat la acel congres este de 4.625 de euro. Astfel, compania organizatoare ar fi plătit cel puțin 370.000 de euro pentru sejurul celor aproximativ 80 de medici români.