Medicul Virgil Musta: Suntem la pragul între viață și moarte! Terapia Intensivă este plină

Publicat: 04 10. 2020, 12:11
Revin restricțiile în România? Musta a lansat avertismentul: „Probabil când se va constata că apare tulpina și că se va transmite comunitar...” / Foto: Facebook

Mesaj de ultimă oră al medicului Virgil Musta, șeful secție de Boli Infecțioase a Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara: locurile la terapie intensivă sunt pline!

„Dacă cumva există o persoană care face formă severă și se decompensează, de asemenea, nu mai are unde să fie tratat”, a scris Musta pe pagina de Facebook a spitalului.

„Accentuez de fiecare dată, important e să nu ne îmbolnăvim. Când ne-am îmbolnăvit, la ora actuală, s-ar putea că peste o zi – două, să fii bolnav, să ai nevoie de internare și să nu mai ai unde să te internezi.

Nu avem ce face, persoana respectivă va rămâne acasă și nu va putea beneficia de tratament. Sunt câteva medicamente pe care le poți auto-administra la domiciliu, dar medicamentele esențiale nu le poți da la domiciliu.

Terapia Intensivă este plină. Dacă cumva există o persoană care face formă severă și se decompensează, de asemenea, nu mai are unde să fie tratat.

Suntem la pragul intre viață și moarte și trebuie să înțelegem acest lucru și să fim foarte responsabili”, a conchis Musta.

Dr. Beatrice Mahler, despre drama familiilor cu decese Covid: Sicriul pleacă închis, rudele nu mai pot să-l vadă pe cel drag

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, spune că psihologii trebuie să ajute familiile celor care mor din cauza Covid, deoarece povara poate fi foarte grea pentru rude. Mahler subliniază că apar sentimente de vinovăție și depresii care pot duce inclusiv la simptomatologii false de Covid.

„Cele mai multe reacții negative la adresa personalului medical nu vin din partea pacienților, ci din partea aparținătorilor, care nu înțeleg dificultatea activității și a nivelului de efort care se face”, a spus dr. Beatrice Mahler, la Digi24. „Din păcate, de COVID se moare și din păcate, procedura este extrem de strictă și de riguroasă, pentru că practic, o singură persoană din familie poate să intre să identifice persoana decedată și asta, cu echipament complet de protecție, după care sicriul se închide și practic, familia nu mai poate să îl vadă pe cel drag”, a explicat Mahler.