Mega-dosar instrumentat de DNA! Procurorii anticorupție l-au prins pe șeful Biroului Rutier Iași luând șpagă mezeluri, o friptură și două pizza!

Publicat: 03 09. 2020, 17:37
Mega-dosar instrumentat de DNA! Procurorii anticorupție l-au prins pe șeful Biroului Rutier Iași luând șpagă mezeluri, o friptură și două pizza! / Sursa FOTO: https://www.oradesibiu.ro

Mega-dosar instrumentat de DNA, în urma căruia a picat unul dintre cei mai mari „șpăgari” din România. Procurorii anticorupție l-au prins pe șeful Biroului Rutier Iași luând șpagă produse alimentare de catering, adică puțin aperitiv, o friptură, vreo două pizza și ce mai comandă românul în online, prin „livrări la domiciliu”.

Gata, s-a terminat, corupția în România este acum de domeniul istoriei! Direcția Națională Anticorupție anunță că l-a „priponit” pe Gheorghiţă Ciobanu, şeful Biroului Rutier Iaşi, într-un dosar în care el și alți doi colegi polițiști sunt acuzaţi că ar fi primit de la reprezentanţii unui restaurant produse alimentare de catering în valoare totală de peste 2.300 lei. De „șpaga” asta, oamenii legii nu îi sancționau pe șoferii localului ori de câte ori greșeau în trafic.

DNA Iași a lucrat intens la dosarul „Catering la Rutieră”

Într-un pompos comunicat de presă, procurorii informează că DNA Iași a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu joi, 3 septembrie, faţă de Gheorghiţă Ciobanu, la data faptei şef al Biroului Rutier Iaşi – Poliţia Municipiului Iaşi, Bogdan Gabriel Ciochină şi Gabriel Dămoc, la data faptei agenţi de poliţie în cadrul Biroului Rutier Iaşi – Poliţia Municipiului Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Dar, iată ce fapte li se impune celor trei: în perioada 11 februarie 2019 – 24 iulie 2020, în baza unei înţelegeri tacite ce exista la nivelul Poliţiei Rutiere Iaşi şi a conducerii unui restaurant, inculpații ar fi pretins şi primit prin intermediari, cu acordul directorului restaurantului, produse alimentare de catering în valoare totală de peste 2.300 lei, pentru a-i proteja pe conducătorii auto ai restaurantului, în sensul de a nu constata şi sancţiona contravenţiile comise de aceştia sau eventualele contravenţii pe care aceştia le-ar săvârşi sau/şi pentru a aplica sancţiuni contravenţionale mai blânde.

Atenție, dosarul nu este închis! DNA informează că în cauză se efectuează cercetări şi faţă de alte persoane. Mesajul e clar: „Mafia aperitivelor, suntem cu ochii pe voi”!