Mesaj pentru torționarul Vișinescu, scris pe blocul lui: „Torționare, ești acasă? Morții nu te lasă”

Publicat: 01 08. 2013, 17:02
Actualizat: 26 07. 2014, 10:59

După ce marți, 30 iulie, pe numele lui Alexandru Vișinescu a fost depusă o plângere penală, pe fațada blocului în care locuiește a apărut un mesaj adresat fostului comandat al penitenciarului Râmnicu Sărat: „Torționare, ești acasă? Morții nu te lasă”. Gândul și Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc au publicat, ieri, biografia completă a torționarului Vișinescu, iar la Parchetul General a fost depusă o plângere penală pe numele acestuia în care este acuzat de omor deosebit de grav.

Unul dintre cei care au scris mesajul adresat fostului toríonar a contactat redacția gândul pentr a-și explica gestul, după pe forumul acestui articol au apărut dispute aprinse legate de faptul că fațada unui bloc a fost „mâzgălită”. Alexandru așa cum s-a recomandat cel care scris mesajele spune că acestea vor fi curățate dupa ce Vișinescu va fi anchetat, judecat și condamnat de justiție. 

„Cer scuze pentru îndrăzneala de a fi adăugat câteva „mâzgăleli” fără importanță lângă cele existente. Nu știam că există oameni pe cât de iubitori de ziduri curate, pe atât de puțin interesați de viață, suferința și moartea semenilor lor. Acum știu. Zidul blocului doamnei Ioana va fi curățat. De noi, gratuit. Vorbesc serios. Aceasta se va întâmpla după ce domnul Alexandru Vișinescu va fi condamnat, iar mesajele nu vor mai fi valabile. Până atunci, rămâne ca unii să fie foarte interesați de ziduri curate, iar alții de dreptate. E chestie de priorități”, a explicat Alexandru

Acesta a mai trimis și o altă poză cu un nou pesaj pentru fostul comandant de la Râmnicu Sărat: „Vișinescu = Criminal, Judecat la Tribunal”

După ce gândul a relatat că Alexandru Vișinescu este acuzat oficial de moartea mai multor deținuți politici la închisoarea de la Râmnicu Sărat, fostul comandat al penitenciarului a fost confruntat de jurnaliști cu acuzațiile din sesizarea penală depusă la Parchetul General. Extrem de vioi la cei 88 de ani, Vișinescu i-a agresat pe jurnaliștii veniți să-i consemneze punctul de vedere. „Futu-ți Cristosu’ mă-tii să-ți fut”, a urlat torționarul Vișinescu în timp ce își arunca pumnii către reporteri.

Întrebat de victimele de la Râmnicu Sărat, Vișinescu le-a spus jurnaliștilor că a îndeplinit o funcție și nu are nici o responsabilitate. „Nu sunt răspunzător. Am îndeplinit o funcție. Ce vreți de le mine?”, spune Vișinescu în înregistrarea video realizată de știrileprotv.ro

Gândul, în parteneriat cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, publică, în cadrul unui proiect media în premieră pentru România, profilul complet al torționarului Alexandru Vișinescu. IICMER a depus marți, 30 iunie, o plângere penală pe numele acestuia în care este acuzat de omor deosebit de grav. Printre victimele care i se impută lui Vișinescu este și fostul lider țărănist Ion Mihalache care a decedat la Râmnicu Sărat în urma torturilor aplicate de fostul comandat, acum un pensionar fericit și liniștit.

Cine este Alexandru Vișinescu

Alexandru Vișinescu a fost comandant al Penintenciarului Râmnicu Sărat din anul 1956 și până la desființarea închisorii, in 1963, fiind și ultimul comandant al închisorii în care a sfârșit, în urma torturilor, Ion Mihalache.

Alexandru Vișinescu, care acum trece drept un bătrânel jovial, a intrat în istorie cu mult înainte de episodul Râmnicu Sărat. „Faptele lui Alexandru Vișinescu pot fi încadrate în infracțiunea de omor deosebit de grav, săvârșit prin cruzimi și asupra mai multor persoane, prevăzută de art. 176 alin. 1 lit. a și b din Codul Penal Român”, se arată în sesizarea penală înaintată de IICCMER către Parchetul General.

CITEȘTE PROFILUL COMPLET AL TORȚIONARULUI ALEXANDRU VIȘINESCU