Mesajul ambasadorului Israelului către Patriarhul Daniel, după atacul terorist împotriva Bisericii Ortodoxe Române de la Ierusalim

Publicat: 06 02. 2021, 14:04
Actualizat: 06 02. 2021, 14:06
Mesajul ambasadorului Israelului către Patriarhul Daniel, după atacul terorist împotriva Bisericii Ortodoxe Române de la Ierusalim / Sursă FOTO: David Saranga - Facebook

Ambasadorul Israelului la București, David Saranga, i-a transmis o scrisoare Patriarhului Daniel în care își exprimă consternarea față de atacul comis de un extremist israelian împotriva unei biseri din Ierusalim.

Un extremist israelian a fost surprins marți pe o cameră de supraveghere în timp ce „efectua un atac” asupra unei parohii românești din cartierul Musrara, relatează Wafa, cu referire la surse locale. În filmări, el poate fi văzut zdrobind încuietoarea uneia dintre porțile bisericii.

Ulterior, Israelului la București, i-a transmis un mesaj Patriarhului Daniel în care condamnă „cu fermitate acest act teribil”.

Davin Saranga: „Autoritățile israeliene vor acoperi pagubele cauzate de acest incident”

„Preafericirea Voastră, În numele meu și al guvernului israelian îmi exprim consternarea față de atacul îngrozitor comis împotriva Bisericii Ortodoxe Române de la Ierusalim. Condamnăm cu fermitate acest act teribil și vă asigurăm că autorii gestului incalificabil vor ajunge cât mai repede în fața justiției pentru a fi pedepsiți. Autoritățile israeliene vor acoperi pagubele cauzate de acest incident și vor depune toate eforturile necesare pentru a asigura securitatea Reprezentanței Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române la Ierusalim. Astfel de acte de ură nu reflectă spiritul poporului evreu și nu vor fi tolerate nici de autorități, și nici de societatea israeliană. Vă rog, Preafericirea Voastră, să primiți expresia înaltei mele aprecieri. Cu deosebită considerație, David”.

Patriarhia Română, despre vandalizarea bisericii din Ierusalim: Rodul fanatismului anticreștin

Patriarhia Română a reacționat după ce o biserică românească din Ierusalim a fost vandalizată de un extremist religios. Reprezentanții instituției vorbesc despre rodul otrăvit de ură al fanatismului anticreștin manifestat frecvent în anumite cercuri pseudo-religioase din Orientul Mijlociu.

biserică a Patriarhiei Române din Ierusalim a fost vandalizată de un extremist religios. Un bărbat cu barbă a fost înregistrat de o cameră de supraveghere în timp ce aruncă cu pietre în biserică. Extremistul a încercat să dărâme emblema Patriarhiei Române, a vandalizat crucea de pe aceasta și la final a distrus camera de supraveghere.

div id=”fb-root”>