Mesajul de susținere al Patriarhului Daniel pentru Regele Mihai: Îndemnăm pe toți cei care prețuiesc personalitatea Majestății Sale să înalțe rugăciuni

Publicat: 03 03. 2016, 14:39

„Am aflat cu îngrijorare de agravarea stării de sănătate a Majestății Sale Regele Mihai I al României, personalitate-simbol a istoriei poporului român și a demnității naționale. De aceea, ne rugăm lui Dumnezeu, doctorul sufletelor și al trupurilor, să-i aline suferința și să-i dăruiască sănătate”, a transmis Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

„În același timp, îndemnăm pe toți cei care prețuiesc personalitatea Majestății Sale să înalțe rugăciuni, împreună cu familia regală, pentru însănătoșirea sa”, a îndemnat Patriarhul Daniel.

Regele Mihai I este grav bolnav și din acest motiv reprezentanții Casei Regale a României au anunțat, miercuri, că regele se va retrage din viața publică., pentru că are nevoie de un tratament de lungă durată. Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a Majestății Sale, care a fost supus recent unei operații chirurgicale. Diagnosticele puse de echipa medicală sunt: „carcinomepidermoid metastazant”și „leucemie cronică”.î

Regele a transmis următorul mesaj: „În ultimele săptămâni am primit vestea unui serios diagnostic medical. Sunt sigur că fiica mea Margareta va găsi înțelepciunea și forța de a mă reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-și continuie menirea și să prezinte sfatul său custodelului coroanei. Consiliul Regal rămâne la dispoziția custodelui coroanei”.