Mesajul dureros al unei fetițe dintr-un orfelinat românesc: „E multă lume pe la noi în decembrie, dar apoi nu mai vine nimeni. Urăsc luna ianuarie!”

Publicat: 20 12. 2019, 10:27

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Silviu Iliuță, scriitor și producător tv, a redat cuvintele emoționante ale unei fetițe fără părinți, care crește într-un orfelinat din Suceava.

Aceasta se bucură de oaspeți în luna decembrie, dar lucrurile par a lua o turnură tristă în ianuarie, deoarece holurile, camerele, curtea rămân goale. „Nimeni nu mai vine…”, oftează copila.

„O puștoaică de la casa de copii mi-a zis ceva ce nu-mi mai iese din cap:
-A, păi în decembrie vin toți la noi cu cadouri. Televiziunea vine, ne dă cadouri, ne îmbrăcăm mai frumos și fac reportaje. A venit cântăreață X, ne-a adus dulciuri și a făcut live-uri cu noi, au mai venit firme.
-Brad aveți?
-Avem trei brazi, ne-au adus de la trei firme. Iar cozonacii se strică deja, ne aduc mulți, mulți cozonaci. Niciun copil nu poate mânca tot ce are.
-Si brazii i-ați împodobit voi?
-Da, am făcut și poze, le-au postat și ei. Mie îmi place că e atâta lume, dar mă întristez tare după.
-Cum așa?
-E multă lume pe la noi în decembrie, în fiecare săptămână. Dar în ianuarie e gol, nu mai vine nimeni. Pustiu. Sunt aia mai mici, copiii, care se plimba prin curte și se tot uita la poartă și nu înțeleg de ce nu mai vine nimeni. De asta sufăr, ca după Anul Nou toți uita de noi. Urăsc luna ianuarie, să știi…
Ce voiam să zic: știu că toți suntem mai buni de Crăciun. Dar putem încerca, măcar unii dintre noi, să fim mai buni și în ianuarie?”, a scris Silviu Iliuță pe Facebook.

Foto: Profimedia