Mesajul PF Daniel către Regele Mihai, la împlinirea vârstei de 91 de ani

Publicat: 25 10. 2012, 19:06
Actualizat: 03 02. 2019, 23:04

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, i-a trimis, joi, o scrisoare de felicitare Regelui Mihai, la împlinirea vârstei de 91 de ani, în care i-a urat „sănătate, bucurie și viață îndelungată”.

„Cu prilejul aniversării zilei de naștere, avem deosebita bucurie de a Vă adresa alese urări de sănătate, bucurie și viață îndelungată. Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Dăruitorul vieții și al tuturor binefacerilor, să Vă dăruiască ajutorul Său sfânt și noi împliniri în nobila activitate pe care o desfășurați în slujba poporului român. Întru mulți și fericiți ani, Majestatea Voastră!”, se arată în scrisoarea de felicitare.

Tot joi, în Capitală, primarul general Sorin Oprescu a inaugurat, la intersecția Șoselei Kiseleff cu strada Ion Mincu, Piațeta Regelui, dedicată Regelui Mihai, cu ocazia zilei de naștere a acestuia.

La evenimentul desfășurat în prezența a aproximativ 200 de persoane, Regele a fost însoțit de Principesa Margareta și principii Radu și Nicolae. Printre cei prezenți s-au numărat fostul președinte Emil Constantinescu, foștii premieri Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ciorbea, ministrul Culturii, Puiu Hașotti, și președintele Academiei Române, Ionel Haiduc.