Mesajul președintelui Băsescu cu prilejul sărbătorii Sfinților Împărați Constantin și Elena: La mulți ani celor care îi cinstesc ca patroni spirituali

Publicat: 21 05. 2012, 13:17
Actualizat: 04 10. 2018, 19:32
Președintele Traian Băsescu a transmis, luni, un mesaj cu prilejul sărbătorii Sfinților Împărați Constantin și Elena, urând "La mulți ani!" celor care își sărbătoresc onomastica.

Președintele Traian Băsescu a transmis, luni, un mesaj cu prilejul sărbătorii Sfinților Împărați Constantin și Elena, urând „La mulți ani!” celor care își sărbătoresc onomastica.

„Cu prilejul sărbătorii Sfinților Împărați Constantin și Elena doresc să transmit tuturor celor care își sărbătoresc ziua onomastică urările mele cele mai calde de sănătate și fericire. Fie ca Sfinții Împărați, pe care Biserica îi cinstește laolaltă cu Sfinții Apostoli, să ne ocrotească și să ne îndrume prin puterea Crucii, căreia și-au închinat viața și pe care au slujit-o. La mulți ani tuturor românilor care îi cinstesc pe Sfinții Împărați Constantin și Elena ca patroni spirituali”, se arată în mesajul șefului statului, potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt serbați, luni, atât de bisericile ortodoxe, cât și de cele romano-catolice.

Peste 1,1 milioane de femei și aproximativ 640.000 de bărbați își sărbătoresc onomastica de Sfinții Împărați Constantin și Elena.