METEO. Vreme caniculară / FURTUNI puternice în aproape toată țara

Publicat: 22 07. 2019, 08:24

This browser does not support the video element.

ROMÂNIA

Vremea se menține și azi foarte caldă, caniculară în Câmpia Română și Dobrogea, unde și disconfortul termic va fi accentuat. În a doua parte a zilei, mai întâi în nord , centru și la munte se vor înregistra furtuni puternice. Va cădea și grindină iar cantitățile de apă vor fi însemnate. Maximele se vor încadra între 28 și 35 de grade Celsius.

La noapte ploile vor cuprinde partea de sud-est a țării. Acestea vor fi însoțite de tunete și fulgere, iar vântul va sufla cu putere. În restul țării, cerul va fi variabil, mai mult noros, și sunt posibile ploi isolate. Minimele termice se vor încadra între 12 și 23 de grade Celsius.

BUCUREȘTI

Și azi vremea se va păstra călduroasă în Capitală, dar după amiaza și la noapte se vor înregistra averse torențiale, descărcări electrice și vânt cu intensificări. Maxima zilei va fi de 35 de grade iar minima de 19. În următoarele zile temperaturile mai scad până la 30 de grade, dar apar și aversele torențiale mai ales după-amiaza și seara.

LITORAL

Pe litoral temperaturile se mențin ridicate și azi, cu maxime de până la 32 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. La noapte cerul devine noros și sunt posibil ploi în averse. Minima va fi de 20 de grade.