METODA CORONAVIRUS face victime. Un escroc i-au cerut unei femei 20.000 de lei pentru un „aparat de ventilație”

Publicat: 07 04. 2020, 19:45
foto: captură Facebook

Luni, în jurul orei 15.30, polițiștii Secției 5 din Constanța au fost sesizați de către o femeie de 44 de ani, cu privire la faptul că ar fi fost victima unei tentative la infracțiunea de înșelăciune, prin noua metodă „Coronavirus”.

Polițiștii au descoperit că femeia a fost sunată de către un individ care s-a recomandat drept fratele ei și i-ar fi comunicat că, în timp ce se afla la serviciu, acestuia i s-a făcut rău și a ajuns la spital, fiind diagnosticat cu coronavirus. Astfel, bărbatului i s-ar fi cerut suma de 20.000 lei pentru a cumpăra un aparat de ventilație.

Femeia i-a zis escrocului că nu are suma de bani cerută, dar acesta ar fi insistat, spunând că va reveni ulterior cu un telefon.

Aceasta l-a sunat însă pe fratele ei, descoperind că a fost victima unei tentative de înșelăciune, inspirată de criza coronavirusului.

În acest context, polițiștii vă recomandă:

– nu oferiți niciun fel de date personale prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutor;

– nu trimiteți sume de bani unor persoane necunoscute, indiferent de pretextul acestora;

– sesizați cea mai apropiată secție de poliție sau apelați 112 dacă aveți suspiciunea că ați putea fi victimă a unei infracțiuni de înșelăciune.