Metoda „Frigiderul”. Ultima invenție pentru a trece granița ilegal

Publicat: 05 08. 2012, 15:07
Actualizat: 03 12. 2013, 20:00

Un cetățean marocan, care intenționa să ajungă ilegal în Spațiul Schengen, a fost găsit, duminică, într-o ladă frigorifică de polițiștii de frontieră de la punctuld e graniță Cenad, informează Poliția Română.

Duminică, în jurul orei 3.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judetul Timiș, s-a prezentat pentru a ieși din România, Andrei B., în vârstă de 25 ani, șofer al unui microbuz înmatriculat în Bulgaria, încărcat cu frigidere uzate.

La controlul autovehiculului a fost descoperit ascuns, într-o ladă frigorifică, un cetățean marocan, în vârstă de 33 de ani, care intenționa să ajungă ilegal în Spațiul Schengen.

Vineri, sâmbătă și duminică, polițiștii de frontieră au depistat și reținut 12 persoane, cetățeni din Algeria, Maroc, Egipt, Yemen și Mauritania, care încercau să treacă ilegal frontiera română.

Patru migranți au fost reținuți de către polițiștii de frontieră timișoreni, în timp ce intenționau să treacă ilegal frontiera verde. Alti șapte migranti au fost descoperiți de polițiștii de frontieră ascunși într-un automarfar care transporta lemne de foc, iar unul în lada frigorifică dintr-un microbuz.