Metoda inventată de doi români pentru a-i lăsa pe italieni fără bani în bancomat. Cum acționau aceștia

Publicat: 26 06. 2022, 15:52
Actualizat: 26 06. 2022, 16:54
Doi români din Italia au pus la cale o metodă pe cât de nemaiîntâlnită, pe atât de dezgustătoare pentru a-i lăsa pe italieni fără bani în bancomat. Astfel, zeci de persoane, în special bătrâni, au căzut pradă celor doi români și au fost jefuiți printr-o strategie infracțională inventată chiar de ei.

Cei doi escroci români foloseau o așa-numită metodă ”lama” prin care scuipau pe ecranul bancomatului pentru a-i determina pe oameni, în special bătrâni, care scoteau bani din bancomat să se dea la o parte dezgustați, pentru ca mai apoi să poată fura bancnotele.

De fapt, anchetatorii italieni au botezat metoda folosită de cei doi indivizi în acest fel datorită modului în care aceștia acționau. Inițial își alegeau victimele, care erau în general de vârsta a treia și care veneau la bancomat să scoată bani, potrivit antena3.ro.

Aceștia, de obicei aveau mâinile ocupate pe de o parte cu dezinfectantul pe care de obicei îl folosim după ce atingem tastele bancomatului, apoi cu cealaltă mână acopereau codul PIN pentru a nu fi văzut.

Când banii ieșeau din bancomat unul dintre cei doi se apropiau de bătrâni și începea să scuipe precum o lamă ecranul bancomatului, dar și pe bătrâni.