Michael van Praag, președintele Federației Olandeze de Fotbal: Demisia lui Blatter este o veste foarte bună

Publicat: 02 06. 2015, 23:41

„Decizia lui Blatter de a demisiona din fruntea FIFA este o veste foarte bună. Federația Olandeză salută decizia lui Blatter. Că o face de bunăvoie, la scurt timp după realegerea sa, este un fapt izbitor despre care nu vreau să speculez în acest moment”, a spus Van Praag.

Oficialul olandez a afirmat că va analiza posibilitatea de a candida la funcția de președinte al FIFA. „Voi discuta pe această temă cu partenerii din UEFA, la Berlin, cu ocazia finalei Ligii Campionilor. După aceea îmi voi face planuri de viitor”, a precizat Van Praag.

Michel van Praag, în vârstă de 67 de ani, și-a depus inițial dosarul de candidatură la președinția FIFA pentru alegerile ce au avut loc vineri, dar apoi s-a retras din cursă și l-a susținut pe Prințul iordanian Ali bin Al Hussein. Van Praag a fost candidatul susținut inițial și de Federația Română de Fotbal, care după retragerea olandezului l-a susținut pe Ali bin Al Hussein.

Elvețianul Joseph Blatter a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că demisionează din funcția de președinte al FIFA, după ce a fost reales, vineri, pentru a cincea oară. Un Congres Excepțional al FIFA va avea loc în perioada următoare pentru desemnarea succesorului.

Joseph Blatter a câștigat, vineri, la Zurich, un al cincilea mandat la președinția FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, Prințul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă.

În primul tur, Blatter a obținut 133 de voturi, iar Prințul Ali 73.