Microbuz cu 15 elevi, răsturnat în Olt. PLANUL ROȘU de intervenție, activat

Publicat: 13 12. 2016, 09:27

Reprezentanții ISU Olt au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că accidentul rutier s-a petrecut marți dimineața, în jurul orei 7.30, microbuzul cu care cei 15 elevi se duceau la Balș, la școală, a derapat și s-a răsturnat, pe raza satului Racovița din comuna Voineasa. În microbuz se aflau și doi adulți, un profesor și șoferul. Microbuzul aparține unei firme de transport în comun și este folosit de elevii care fac naveta la școală în Balș, din comunele din jurul acestui oraș.

În urma accidentului, autoritățile au activat Planul roșu de intervenție, patru echipaje SMURD, patru ambulanțe și autospeciala ISU pentru victime multiple ajungând la Voineasa. Trei eleve cu vârste cuprinse între 15 și 16 ani au fost rănite, fiind transportate la spital.

„În microbuz se aflau 17 persoane, trei fiind rănite. Este vorba de o tânără în vârstă de 15 ani, rănită mai grav, și de alte două în vârstă de 16 ani, cu traumatisme multiple. Victimele au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Slatina”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonier major Alin Băsășteanu.