Mii de manifestanți defilează la Atena în memoria adolescentului ucis în urmă cu un an

Publicat: 16 02. 2012, 10:03
Actualizat: 16 02. 2012, 14:17
Câteva mii de manifestanți au început să defileze duminică după-amiază în centrul Atenei pentru a comemora un an de la moartea unui adolescent în vârstă de 15 ani, Alexis Grigoropoulos, ucis de un polițist în capitala elenă, relatează AFP.

Câteva mii de manifestanți au început să defileze duminicădupă-amiază în centrul Atenei pentru a comemora un an de la moarteaunui adolescent în vârstă de 15 ani, Alexis Grigoropoulos, ucis deun polițist în capitala elenă, relatează AFP. Manifestanții,printre care se află numeroși tineri, s-au reunit în fațauniversității din capitală la apelul organizațiilor studențești șide liceeni, precum și al partidelor de stânga.

Moartea tânărului Alexis, ucis în noaptea de 6 decembrie 2008 deun polițist în timpul unui control desfășurat în cartierul Exarhia,în centrul capitalei elene, a declanșat, iarna trecută, violențeurbane fără precedent care au durat aproape o lună. În cadrulceremoniei de reculegere private, organizate duminică dimineață lamormântul adolescentului, mama acestuia le-a cerut manifestanțilorsă defileze cu calm pentru a onora memoria fiului ei, a anunțatpresa.

Un marș la care participă câteva mii de persoane a avut locduminică și la Salonic, oraș situat în nordul Greciei, potrivitunei surse din cadrul poliției.Pentru a încerca să prevină oriceexplozie de violență, poliția greacă a arestat sâmbătă peste 150 depersoane, între care numeroși militanți au mișcării anarhiste.

Mediafax