Mii de posturi, scoase la concurs de Ministerul Apărării. Care sunt cerințele

Publicat: 14 04. 2016, 14:17
Actualizat: 15 04. 2016, 09:02

În total, 2.725 de posturi de soldat gradat profesionist au fost scoase la concurs de către Ministerul Apărării Naționale (MApN), potrivit unui anunț postat pe site-ul ministerului.

Povestea tânărului din Moldova care a făcut autostopul 40.000 de km în jurul lumii. A pornit cu 270 de euro în buzunar și a ajuns să lanseze la New York una dintre cele mai inovatoare companii de travel din lume

Candidații trebuie să aibă cel puțin 18 ani împliniți până la data începerii programului de instruire și cel mult 50 de ani împliniți până la data încheierii primului contract de angajare.

De asemenea, candidații trebuie să fi absolvit învățământul obligatoriu și să facă dovada absolvirii acestuia, până la data începerii programului de instruire.

Candidații care optează pentru arma „auto” trebuie să posede permis de conducere auto de categoriile B și C.

De asemenea, condiția aceasta este necesară și pentru arma „geniu”, însă doar pentru specialitățile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto.

Candidații care se află în rezervă trebuie să fie de acord să renunțe la gradul dobândit anterior și deținut ca rezervist, după angajarea în armată. Nu în ultimul rând, candidații care optează pentru profesia de soldat și gradat profesionist în arma „aviație”, specialitatea „însoțitor de bord-paramedic”, trebuie să dețină o diplomă de absolvire a unei școli sanitare postliceale.