Militari români, răniți în Afganistan, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat. Comunicatul MApN

Publicat: 22 10. 2020, 08:00
Militari români, răniți în Afganistan, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat. Comunicatul MApN

Doi militari români au fost răniți, miercuri, în Afganistan, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat. Aceștia se aflau într-o misiune de patrulare. Ambii au fost transportați la Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar pentru îngrijiri medicale.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Apărării Națioanale, starea celor doi militari este, în prezent, stabilă. Aceștia fac parte din Batalionul 191 Protecția Forței “Golden Lions”. Au fost răniți în jurul orei 19:32, ora României.

Militarii români se deplasau cu un convoi de autovehicule MRAP (Mine Resistant Ambush Protected / autovehicule rezistente la mine și protejate împotriva ambuscadelor), în regiunea Kandahar.  Dispozitivul exploziv s-a declanșat la trecerea ultimului autovehicul din coloană. În urma exploziei, au fost răniți sergentul Adrian Ioan Czifrak și caporalul clasa a II-a Iosif Ioan Reman”, a transmis MApN, prin intermediul unui comunicat.

Doi militari români au fost răniți în Afganistan. Se aflau în misiune din luna august

Militarii răniți au fost transportați la Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar, iar acum se află în stare stabilă. Ceilalți trei membri ai echipajului se află și ei sub supravegherea medicilor.

Militarii din patrulă au aplicat procedurile standard prevăzute de regulile de angajare, asigurând zona și acționând de urgență pentru acordarea primului ajutor militarilor răniți și evacuarea întregului echipaj al vehiculului afectat de explozie către Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar, unde cei doi militari răniți, aflați în stare stabilă, beneficiază de tratament medical de specialitate. Ceilalți trei membri ai echipajului sunt evaluați medical, conform cerințelor standard aplicabile în aceste situații”, mai precizează MApN.

Ministerul Apărării Naționale mai precizează că ministrul Nicolae Ciucă și generalul-locotenent Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării, țin legătura permanent cu comanda Batalionului 191 și urmăresc urmăresc evoluția stării de sănătate a militarilor răniți.

Militarii arădeni au fost dislocați în teatrul de operații din Afganistan în luna august, pentru o misiune de șase luni”, se mai arată în comunicat.