Militarii ruși refuză să participe la război în număr tot mai mare. Cum îi pedepsesc comandanții lor

Publicat: 19 05. 2022, 10:03
Sursă foto - caracter ilustrativ: Profimedia

Tot mai mulți militari ruși refuză să lupte în războiul din Ucraina, a transmis ministerul ucrainean al Apărării. Drept pedeapsă, ofițerii îi trimit în cele mai periculoase zone de pe front pentru a fi ucişi, scrie BBC.

Potrivit serviciul ucrainean de informaţii, mai multe unităţi ale Regimentului 70 Gărzi Motorizate au refuzat direct să ia parte la război şi au cerut să fie readuse în zonele în care ar fi fost desfăşurate în mod normal.

Comandanţii ruși încearcă să ascundă cazurile de nesupunere, în timp ce militarii cei mai necooperanţi sunt „trimişi în cea mai periculoasă zonă a frontului în speranţa că vor fi ucişi rapid”.

Serviciul Federal de Securitate din Rusia a decis să se infiltreze în unităţile regimentului, potrivit autorităților ucrainene. De altfel, armata rusă a întâmpinat dificultăţi în ceea ce priveşte nesupunerea soldaţilor încă de la începutul invaziei, când unii dintre militari au realizat ce se întâmplă de fapt și au refuzat să urmeze ordinele.

Din cauza pierderilor foarte mari, aproximativ 28.000 de soldați ruși au murit în război până acum, Moscova a trimis întăriri, în special din Cecenia. Situația de pe frontul rusesc este, însă, una haotică, potrivit rapoartelor.