Ministerul Agriculturii estimează că va primi în acest an fonduri de 1,1 miliarde euro de la UE

Publicat: 15 02. 2012, 11:47
Actualizat: 13 05. 2012, 18:48
Ministerul Agriculturii estimează că va primi în acest an fonduri UE de 1,1 miliarde de euro, destinate sectorului agricol, dezvoltării rurale și pescuitului, potrivit informațiilor remise de instituție.

Ministerul Agriculturii estimează că va primi în acest an fonduri UE de 1,1 miliarde de euro, destinate sectorului agricol, dezvoltării rurale și pescuitului, potrivit informațiilor remise de instituție. Sumele provin din trei fonduri ale UE, respectiv Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din care sunt finanțare plățile pentru agricultori, Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), care sprijină dezvoltarea rurală, și Fondul European pentru Pescuit (FEP), destinat finanțării sectorului de pescuit.

Potrivit estimărilor realizate de agențiile care gestionează banii de la UE, valoarea fondurilor pentru dezvoltare rurală se va ridica în acest an la aproape 614 milioane euro, în timp ce prin FEGA vor veni 477,4 milioane euro, iar prin FEP vor fi alocate circa 20 de milioane euro.

Sumele provenite din fiecare dintre cele trei fonduri sunt gestionate de câte o agenție din subordinea ministerului. Astfel, Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) administrează banii proveniți din FEGA, Agenția pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) administrează fondurile FEADR, iar Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA) se ocupă de gestionarea sumelor FEP.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro