Ministerul Educației caută profesori evaluatori pentru manuale școlare din învățământul primar

Publicat: 27 03. 2014, 15:05
Actualizat: 20 05. 2015, 22:01

Calendarul publicat de Ministerul Educației arată că procesul de selecție a candidaților se va desfășura în perioada 28 martie – 6 mai. Astfel, între 28 martie și  28 aprilie, va avea loc înscrierea candidaților printr-o aplicație ce va fi disponibila începând cu data de 28 martie, ora 9.00, până pe 28 aprilie, ora 24.00. Între  29 și 30 aprilie va avea loc selecția candidaților, iar între 30 aprilie și 6 mai vor fi anunțate rezultatele selecției, individual, doar pentru candidații selectați.

Disciplinele pentru care se organizează sesiunea de evaluare a proiectelor de manuale școlare pentru învățământul primar sunt cele cuprinse în planurile-cadru pentru clasele I și a II-a: Comunicare în limba română, Comunicare în limba maternă, Matematică și explorarea mediului, Comunicare în limba modernă 1 și Religie.

Ministerul Educației precizează că profesorii evaluatori vor analiza și evalua calitatea proiectelor de manuale școlare pentru învățământul primar care vor concura la selecție. Potrivit anunțului ministerului pot concura profesori care activează la catedră, dar vor avea prioritate cadrele didactice cu gradul didactic I sau II, care au absolvit cursuri/module specifice activităților de evaluare a proiectelor de manuale  școlare/de abilitare curriculară/de evaluare de proces și care au titlul științific de doctor în domeniul precizat sau au absolvit un masterat/un curs postuniversitar în domeniul științelor educației. Fiecare persoană își va putea depune candidatura doar pentru o singură disciplină dintre cele menționate în apel și va trebui să menționeze explicit care este aceasta.

Alegerea componenților grupurilor de lucru și comunicarea rezultatelor se vor desfășura exclusiv on-line, pe platforma dedicată, aflată pe rocnee.eu, subsecțiunea Apeluri.