Ministerul Educației Naționale anunță: Publicăm proiectul prin care elevii cu media sub 5 la Evaluarea Națională ar putea intra la liceu

Publicat: 22 11. 2019, 12:48

Potrivit proiectului de Ordin publicat pe site-ul Ministerului Educației, se propune ca „la repartizarea computerizată din prima etapă de admitere participă numai elevii care au susținut evaluarea națională”. Prin această prevedere, elevii pot fi repartizați la liceu chiar dacă nu au media 5 la Evaluarea Națională, însă aceștia trebuie să fi susținut probele.

„După repartizarea candidaților menționați la alin. (12), se repartizează absolvenții clasei a VIII-a care nu au susținut evaluarea națională și cărora nu li se poate calcula media de admitere conform punctului I al anexei nr. 2 la prezentul ordin”, se mai arată în documentul citat.

Prevederile sunt pentru anul școlar 2020-2021.

Elevii care obțin sub media peste 5 la Evaluarea Națională nu vor mai putea intra în repartizarea la licee, potrivit Ordinului publicat, la începutul lunii septembrie, în Monitorul Oficial, și semnat de ministrul Educației de la acel moment, Daniel Breaz.

„La procesul de admitere în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2020-2021 participă numai elevii care au susținut evaluarea națională și a căror medie de admitere, calculată conform punctului I al anexei 2 din prezentul ordin, este minimum 5″, se arată în paragraful din Monitorul Oficial.

Concret, elevii care obțin medii sub 5 la Evaluarea Națională nu vor putea fi repartizați la liceu, singura opțiune fiind învățământul profesional.