Ministerul Educației preia ancheta în cazul elevului cu ADHD

Publicat: 24 10. 2016, 17:22
Actualizat: 08 02. 2017, 21:46

O comisie mixtă de la București a ajuns, luni, la Inspectoratul Școlar din Argeș și a cerut documentele care ar atesta boala de care suferă copilul de clasa a șaptea, față de care colegii au protestat prin neintrarea la cursuri, cerându-i astfel mutarea la o altă instituție de învățământ.

„Reprezentanții Ministerului Educației în colaborare cu reprezentanții Ministerului Muncii și Protecției Sociale au venit la Inspectoratul Școlar să verifice dacă diligențele pe care le-am făcut noi sunt legale, dacă sunt corecte. Noi am avut o discuție de principiu și le-am pus la dispoziție și câteva procese verbale încheiate de-a lungul timpului cu părinții pentru a se verifica eforturile făcute atât pe către școală cat și de către Inspectoratul Școlar. La ultimul certificat de orientare școlară există și specificația ADHD din partea unui grup de specialiști. Școala știa despre acest lucru pentru că i-au sprijinit și pe copil și pe părinți”, a declarat Dumitru Tudosoiu, inspector general al ISJ Argeș.

Părinții elevului acuzat că și-ar agresa colegii, au declarat corespondentului MEDIAFAX că fiul lor nu a creat niciodată probleme în familie. Elevul cu ADHD a fost scutit de la orele de curs 10 zile, timp în care trebuie să fie supus unei expertize medicale.

Săptămâna trecută, elevii clasei a 7- a B din Școală „I.L. Caragiale” din Pitești au refuzat să intre, timp de trei zile consecutiv, la ore, afirmând că nu mai acceptă să învețe în aceeași clasă cu un coleg care ar suferi de tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD). Elevii protestatari spuneau că acesta îi agresează fizic și verbal, dar și că îi amenință cu moartea.

Copiii, împreună cu părinții lor, au protestat în holul de la intrarea în instituția de învățământ. Ei au purtat pancarte prin care cereau să fie lăsați să învețe, iar colegul lor probleme de sănătate să fie transferat la o altă școală.

Uniunea Națională a Studenților din România a transmis un comunicat prin care solicită părinților și elevilor clasei a 7-a B, de la școala „I.L. Caragiale” din Pitești, să înceteze protestul și să permită copilului să participe la cursuri. De joi până luni, cei 29 de elevi ai clasei a VII-a B au mers la ore.

Vineri, Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități a depus o plângere penală la Parchet, pentru șantaj, incitare la ură sau discriminare împotriva a 4 părinți care și-ar fi instigat copiii să protesteze față de elevul cu ADHD.