Ministerul Sănătății așteaptă o cerere de la Șerban Ionescu pentru tratamentul în străinătate

Publicat: 24 05. 2012, 13:03
Actualizat: 31 05. 2012, 19:30

Ministerul Sănătății așteaptă o solicitare din partea lui Șerban Ionescu pentru a-l trimite la tratament în străinătate, instituția neputând lua o decizie fără acordul actorului, a declarat, joi, secretarul de stat Alexandru Rafila.

„Decizia de a pleca la tratament în străinătate îi aparține lui Șerban Ionescu. Nu putem hotărî noi în locul lui”, a spus secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Alexandru Rafila.

Întrebat care este diagnosticul pentru care Șerban Ionescu va fi trimis în străinătate, secretarul de stat a spus că acesta este confidențial.

„Diagnosticul pacientului este confidențial, cert este că el a fost evaluat de o comisie a MinistruluI Sănătății condusă de profesorul Ovidiu Băjenaru, de la Spitalul Universitar de Urgență București. Pacientul va alege clinica în funcție de oferta existentă”, a precizat Alexandru Rafila.

Potrivit secretarului de stat, până în prezent Șerban Ionescu nu a făcut o cerere pentru a pleca la tratament în străinătate.

Ministrul Sănătății, Vasile Cepoi, declara, săptămâna trecută, că actorul Șerban Ionescu va merge într-o clinică din străinătate întrucât în România nu există posibilitatea de a face investigații pentru stabilirea unui diagnostic concret, fiind un caz cu care specialiștii nu s-au mai întâlnit.

„Există dificultate de diagnostic, nu avem posibilitatea de a face investigații, vorbim de două sau trei posibile diagnostice”, a spus atunci Vasile Cepoi.

Vasile Cepoi a mai spus că urmează să fie aleasă clinica unde ar putea fi pus diagnosticul și actorul Șerban Ionescu ar putea face tratament.

Ministrul a adăugat că cei 88.000 de lei alocați de Guvern reprezintă o sumă orientativă, costul tratamentul lui Șerban Ionescu într-o clinică din străinătate putând fi mai mic.

„Va fi aleasă clinica dintre trei unități sanitare din Europa care ar putea să-l diagnosticheze și să-l trateze pe Șerban Ionescu”, a mai spus Vasile Cepoi.

Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Sănătății cu 88.000 lei pentru tratamentul în străinătate al actorului Șerban Ionescu, diagnosticat, după internare, cu borelioză, banii fiind acordați din Fondul de rezervă.

Executivul a început deja discuții cu reprezentanții unei clinici din Germania, pentru asigurarea tratamentului medical.

Starea de sănătate a lui Șerban Ionescu s-a ameliorat și continuă tratamentul cu antibiotice, anunța Ministerul Sănătății.