Ministerul Turismului cere explicații oficiale celor două firme internaționale care au creat brandul de țară în legătură cu scandalul frunzei din logo

Redactor:
Gândul
Ministerul Turismului cere explicații oficiale celor două firme internaționale care au creat brandul de țară în legătură cu scandalul frunzei din logo
Ministerul Dezvoltării Regionale si Turismului (MDRT) a transmis vineri o scrisoare oficială celor două firme internaționale care au creat brandul turistic al României în care solicită "de urgență" explicații cu privire la frunza din reprezentarea vizuală a brandului, despre care presa a relatat că este aproape similară, "ca formă și compoziție, cu un al logo comercializat pe internet".

Ministerul Dezvoltării Regionale si Turismului (MDRT) a transmisvineri o scrisoare oficială celor două firme internaționale care aucreat brandul turistic al României – THR Asesores en Turismo,Hoteliere y Recreacion SA și Taylor Nelson Sofres SA – în caresolicită „de urgență” explicații cu privire la frunza dinreprezentarea vizuală a brandului, despre care presa a relatat căeste aproape similară, „ca formă și compoziție, cu un al logocomercializat pe internet”.

MDRT informează, într-un comunicat de presă, că prevederilecontractului semnat cu cele două firme garantează originalitateaelementelor ce compun brandul turistic precum și faptul că acesteanu aduc atingere prevederilor legislației române, comunitare sauinternaționale.

„MDRT nu a efectuat nicio plată către THR-TNS si nici nu vaefectua plăti în cadrul acestui contract, până la clarificareaacestor aspecte”, se precizează în comunicatul MinisteruluiTurismului.

Un site românesc a prezentat joi mai multesimilitudini între logo-ul din brandul turistic lansat joi laShanghai și cel al unui proiect englezesc de autobuzeecologice, care ar fi costat 250 de dolari.Unul dintre elementele logo-ului, care reprezintă o frunză, esteaproape identic ca formă și culoare în cele două imagini. Deasemenea, sub frunză apare, în ambele cazuri, o linie desenatăaproape la fel, dar de culori diferite. Totodată, presa a relatatcă aceeași frunză poate fi cumpărată, de pe un site despecialitate, cu doar 0,73 lei.

Logo-ul și sloganul lansate la Shanghai au costat aproape900.000 de euro. Crearea și promovarea brandului turistic,finanțate din fonduri europene, fac parte dintr-un proiect depromovare a potențialului turistic al României, pentru care suntalocați 75 milioane de euro până la finalul anului 2013.

Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului Elena Udrea adeclarat joi la Shanghai, întrebată dacă logoul brandului turistical României a fost preluat de pe internet, că nu știe cum s-alucrat la brand și că acesta a fost predat ministerului odată cudrepturile de autor asupra lui.

Citește și

Forma și sloganulbrandului turistic al României, alese prin vot. Află aici care eraucelelalte variante

Frunzade promovare turistică seamănă cu frunzaaltora

Cum auexplorat chinezii brandul turistic lansat de Elena Udrea. De ce alipsit Băsescu

Lansarea branduluituristic al României la Shanghai, în imagini – GALERIEFOTO

Noul brand turistic alRomâniei – „Explore the Carpathian Garden”. Udrea: „E bine căexistă atâta interes pentru promovareabrandului”

Ce vor face turiștiistrăini în „grădina” României. Brandul lansat din Shanghai până înȘtefan cel Mare – reportaj din China

Gigi Becali a anunţat că FCSB are un nou atacant. Basarab Panduru, dat pe spate...
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Numai Ion Țiriac putea face asta! Miliardarul a uitat două Ferrari într-un garaj și după...
Țara din Europa pe care toată lumea a uitat-o. Nu a primit nici măcar o...
Ion Cristoiu: Unirea din 1859 n-ar fi fost posibilă dacă Imperiul Otoman n-ar fi trecut,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Orașul fantomă din Polonia, care nu a apărut pe nicio hartă timp de zeci de...
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Au DISTRUS totul în calea lor! Cel mai VECHI oraș din America, o MINUNE arheologică,...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Horocop 25 ianuarie 2021. Zodia care își atinge obiectivele dificile
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului în România: Marea artistă A MURIT...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Ce preziceau că se va întâmpla în 2021… oamenii din 1921. E incredibil câte dintre...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide