Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, care se afla printre favoriți, a ieșit din cursa pentru conducerea Partidului Conservator

Publicat: 09 07. 2022, 23:00
Actualizat: 09 07. 2022, 23:00
Ministrul britanic al apărării / Sursă Foto: Profimedia

Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, care se afla printre politicienii favoriți pentru a-i succeda premierului Boris Johnson, a afirmat sâmbătă că a luat hotărârea de a nu mai candida la șefia partidului Conservator.

„După o analiză atentă și discuții cu colegii și familia, am luat decizia de a nu intra în concursul pentru conducerea Partidului Conservator”, a transmis Wallace pe Twitter.

„Nu a fost o alegere ușor de luat, dar mă concentrez pe slujba mea actuală și pe păstrarea în siguranță a acestei țări grozave.”

Potrivit Reuters, ministrul Ben Wallace era favorit în rândul membrilor Partidului Conservator pentru a fi următorul lider al formațiunii, potrivit rezultatelor unui sondaj YouGov realizat joi, în condițiile în care se aștepta ca premierul Boris Johnson să demisioneze.

Sursa citată mai notează că dintre politicienii cu șanse considerabile, doar Rishi Sunak a anunțat că va candida.

Rishi Sunak, care a demisionat marți din funcția de ministru de finanțe afirmând că publicul britanic „se așteaptă, pe bună dreptate, ca guvernul să fie condus în mod corespunzător, competent și serios”, a fost până anul trecut favorit pentru a-i succeda lui Johnson.