Ministrul Curaj vrea examene mai ușoare la BAC

Publicat: 21 04. 2016, 16:23

Curaj a afirmat că sistemul de învățământ românesc nu este pregătit pentru un bacalaureat diferențiat, însă își dorește ca de anul viitor acest examen să fie bazat pe teste cunoscute dinainte, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Nu am cum să fac modificări la evaluarea națională sau la bacalaureat, legea nu mă lasă, chiar dacă aș vrea, dar anul viitor vor fi făcute niște schimbări astfel încât, pe de o parte, să-i orientăm pe tinerii noștri spre școala potrivită, iar pe de altă parte aș vrea din ce în ce mai mult ca bacalaureatul să fie bazat pe niște teste deja dinainte cunoscute, în cantitate mare, iar elevii să fie pregătiți. Nu doar să scoatem niște subiecte. Cred că ar trebuie să mergem spre itemi de evaluare cunoscuți dinainte”, a spus ministrul Educației.

Totodată, în opinia ministrului elevii trebuie să aibă posibilitatea să treacă ușor de la școala profesională la liceu și invers.

„Eu cred că este important să ne uităm pe partea de școală profesională, astfel încât tinerii noștri să ajungă la nivelul de calificare cinci fără să meargă pe linia liceului și să ajungă în zona profesională. Atunci lucrurile vor fi foarte frumoase. Mai ales, trebuie să le arătăm cum anume pot să se miște între liceu și profesională, între profesională și liceu, pentru că opțiunile se schimbă odată cu ajungerea la maturitate”, a adăugat Curaj.

Ministrul Educației a vizitat, joi, Târgul de oferte educaționale desfășurat la Slatina.