Ministrul Educației: Aproape 800 de clădiri ale unităților de învățământ sunt, încă, în renovare

Publicat: 01 09. 2015, 14:09

„Este vorba despre aproape 800 de clădiri, nu de școli, în curs de renovare, încă, la acest moment, pentru că avem 19.000 de școli în total, 7.000 cu personalitate juridică, restul fără personalitate juridică, care au în patrimoniu un numar mai mare de cădiri”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, care a participat la Conferința Internațională „Micro- to Nano-Photonics IV – ROMOPTO 2015”, de la București, unde a fost prezent și președintele Klaus Iohannis.

Cîmpeanu a mai spus că, la începutul anului școlar, toți elevii, inclusiv cei de clasele a XI-a și a XII-a, vor avea pe bănci manuale decontate de Ministerul Educației, el afirmând că „este primul an în care se întâmplă acest lucru”.

Referitor la avizul pe care medicii de familie trebuie să îl dea elevilor la începerea anului școlar, ministru Educației a afirmat că dorește o simplificare a acestui proces, având în vedere numărul limitat al cadrelor medicale care trebuie să deruleze acest proces.

„Este o inițiativă a Ministerului Sănătății la care subscrie și Ministerul Educației, ne dorim o simplificare a acestui proces. Vă dau un exemplu, nu mai sunt necesare probele de exsudat sau analize coproparazitologice decât în cazurile cerut în mod expres de medicul de familie”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu a mai afirmat că Ministerul Educației va face precizări cu privire la modul de aplicare a inițiativei Ministerului Sănătății, afirmând că se dorește simplificarea, nu birocratizarea excesivă.